Privacyverklaring en cookies


Privacyverklaring From Holland Online

From Holland Online, gevestigd aan Pettenstraat 45, 1024CS te Amsterdam, is de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. De volgende websites behoren tot From Holland Online:

  • Tuinzaden.eu
  • Souvenirsfromholland.com

Over ons privacybeleid

Via onze webwinkel worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. From Holland Online acht een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Wij verwerken daarom uitsluitend gegevens die wij nodig hebben voor (het verbeteren van) onze dienstverlening en gaan zorgvuldig om met de informatie die wij over u en uw gebruik van onze diensten hebben verzameld. Wij stellen uw gegevens nooit voor commerciële doelstellingen ter beschikking aan derden.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 1 maart 2019. Met het publiceren van een nieuwe versie vervalt de geldigheid van alle voorgaande versies. Dit privacybeleid beschrijft welke gegevens over u door ons worden verzameld, waar deze gegevens voor worden gebruikt en met wie en onder welke voorwaarden deze gegevens eventueel met derden kunnen worden gedeeld 
Als u vragen heeft over ons privacybeleid kunt u contact opnemen via de contactgegevens aan het einde van ons privacybeleid.

De persoonsgegevens die wij verwerken

From Holland Online verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze website en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Betalingsgegevens
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Orderhistorie
  • Gegevens over uw activiteiten op onze website inclusief IP-adres,  internetbrowser en apparaat type

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@fromhollandonline.com, dan verwijderen wij deze informatie.

Doel en juridische gronden voor het gebruik van uw persoonsgegevens?

Wij hebben gegevens nodig ter uitvoering van de overeenkomst tussen u en From Holland Online, zoals de aankoop van een product of recht op garantie. From Holland Online verwerkt uw persoonsgegevens daarom voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van uw betaling
  • Het verwerken van uw bestelling
  • Om de bestelling bij u af te leveren
  • Communicatie via klantenservice (bellen of e-mailen) indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Retouren & reparatie

Daarnaast kunnen we de gegevens gebruiken bij gerechtvaardigd belang om al onze klanten de meest optimale en persoonlijke service te verlenen. Hierbij denken we altijd aan uw privacy. Dit geldt voor:

  • Reviews & klanttevredenheidsonderzoek
  • Contact met onze klantenservice
  • Bezoek van onze website
  • Toegang klantaccount
  • Persoonlijk advies
  • Acties
  • Social media

From Holland Online analyseert uw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op uw voorkeuren.

Verder kunnen wij ook een wettelijke verplichting hebben om uw gegevens te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer we fraude vermoeden en bij de belastingaangifte. En soms heb je ons zelf toestemming gegeven om je gegevens te gebruiken, zoals wanneer u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief en/of reclames.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

From Holland Online bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om uw bestelling(en) af te handelen, inclusief garantie, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de fiscale bewaarplicht).

Inactieve klanten accounts verwijderen wij na 7 jaar. Na die periode gebruiken we uw gegevens alleen anoniem, voor interne rapportages.

Delen van persoonsgegevens met derden

From Holland Online verkoopt uw gegevens nooit aan derden. Wij verstrekken uw gegevens uitsluitend aan derden indien dit nodig is voor de uitvoering van onze dienstverlening. Het betreft dan onderstaande partijen:

  • Betaalpartners voor bijvoorbeeld iDeal, Creditcard en PayPal betalingen
  • Bezorgdiensten zoals PostNL
  • Leveranciers in geval van directe levering  (bv. tuinkassen en bulkgoederen)
  • Reparateurs
  • IT-dienstverleners
  • Partijen die onze reviews verzamelen

Deze partners zijn betrokken bij de uitvoering van de overeenkomst en mogen onder geen beding gegevens voor andere doeleinden gebruiken dan door ons gesteld. De veilige verwerking van uw gegevens wordt gewaarborgd middels een bewerkersovereenkomst tussen From Holland Online en de partner. From Holland Online blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

In verdachte situaties zijn wij wettelijk verplicht om klantgegevens te delen met overheidsinstanties.

In onze webwinkel zijn social media buttons opgenomen. Deze buttons verstrekken enkel een link en geven geen persoonsgegevens door aan derden. Met mogelijkheid om in te loggen via een social media-account, wordt vanuit de social media partij het e-mailadres doorgegeven dat bij het gebruikersaccount hoort.

Cookies, of vergelijkbare technieken die wij gebruiken

From Holland Online gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. 
Een cookie is een eenvoudig klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. From Holland Online gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt om bijvoorbeeld bij te houden welke producten in uw winkelwagen liggen.

Daarnaast plaatsen wij ook niet noodzakelijke cookies (zoals Google Analytics) om uw surfgedrag in anonieme statistieken bij te houden, om u op maat gemaakte content en advertenties te kunnen aanbieden en om social media mogelijkheden te integreren zoals Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest.

Indien u niet wilt dat wij deze niet noodzakelijke cookies opslaan, dan kunt u dit aanpassen met onze “cookie control”. De niet noodzakelijke cookies worden dan niet opgeslagen. Indien u helemaal geen cookies wilt opslaan, dan kunt u dit direct in de instellingen van uw internetbrowser aanpassen. Houdt u er wel rekening mee dat de website dan mogelijk niet correct functioneert en niet alle mogelijkheden beschikbaar zijn.

Hieronder volgt een overzicht van de cookies welke kunnen worden opgeslagen.

 

Cookies

Omschrijving 

32 willekeurige karakters (cijfers en letters)

Webwinkel systeem
Een eenvoudig noodzakelijk kenmerk dat door het webwinkel systeem wordt gebruikt om uw unieke sessie te identificeren. De integriteit/veiligheid van uw sessie wordt hiermee behouden tijdens het verzenden van informatie naar onze website (formulieren invullen etc.).

civicAllowCookies
civicShowCookieIcon

Cookie Control.
Dit cookie wordt gebruikt om uw voorkeur te onthouden betreffende het opslaan van cookies. 

__utma

Google Analytics:
Wij gebruiken Google Analytics om inzage te krijgen in het verkeer, zoekopdrachten en websitebezoeken.
Deze cookies stellen Google bijvoorbeeld in staat om te bepalen of u een terugkerende bezoeker van onze website bent, en welke pagina's u op onze website heeft bezocht.
Belangrijk om te weten is dat deze statistieken en rapportages niet worden herleid naar identificeerbare personen.

__utmb

__utmc

__utmz

k, guest_id

Twitter

Deze cookies worden gebruikt voor de integratie van twitter.

Het kan zijn dat bovenstaand overzicht, ondanks onze inspanningen, nog niet 100% volledig is. Aan de completering hiervan wordt gewerkt. Mocht u een cookie tegenkomen die niet op deze lijst staat, neem dan contact met ons op via de contactpagina. 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door From Holland Online en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar de contactgegevens aan het einde van ons privacybeleid.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. Wij reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.

From Holland Online wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

From Holland Online neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via de contactgegevens aan het einde van ons privacybeleid.

Contactgegevens:

From Holland Online
Pettenstraat 45
1024CS Amsterdam

KVK nummer: 34354202 
BTW nummerr: NL 821116836B01

Contact per:
E-mail: info@fromhollandonline.com
Post: From Holland Online, Pettenstraat 45, 1024CS Amsterdam